Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraj rata

Ponovila poljubac nakon 64 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su kraj rata proslavili poljupcem, dva potpuna neznanca nisu ni znala da će time ući u povijest. Njihov je poljubac na Times Squareu snimio fotograf Alfred Eisenstaedt, a od tada njihova fotografija označila je proslavu kraja Drugog svjetskog rata.

Jedan je mornar, oduševljen objavom kraja Drugog svjetskog rata, 14. kolovoza 1945. godine, na Times Squareu u New Yorku poljubio Edith Shain, medicinsku sestru koju nije poznavao. Ona danas ima 90 godina i poduprla je program 'Održimo duh 1945. na životu' rekonstruirajući slavni poljubac, ovoga puta s vijetnamskim veteranom Robertom Skibarom, objavio je Reuters.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman i Annalena Baerbock Izazvao kontroverzu Strani mediji pišu o pokušaju Grlića Radmana da poljubi njemačku ministricu: "Bilo joj je neugodno" Slika nije dostupna Edith Shain Umrla medicinska sestra sa slavne fotografije proslave Dana pobjede na Times Squareu

'Održimo dug 1945. na životu' je neprofitabilni program koji ohrabruje ljude, naročito mlade da razgovaraju veteranima Drugog svjetskog rata i drugima iz njihove generacije. Njihov je cilj očuvati povijest i motivirati mlade da osobno kontaktiraju ljude koji su tada živjeli. Shain je objasnila zašto pomaže u promociji tog programa, rekavši kako je on važan da bi mladi ljudi razumjeli žrtve koje su Amerikanci podnijeli da bi živjeli na način na koji danas žive.

Rekonstrukciju slavnog poljupca možete pogledati u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene