Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eksperiment proveden na ulicama Londona pokazao je kako ljudi različito reagiraju na nasilje s obzirom na napadača.


U jednom je parku u Londonu tako postavljeno nekoliko skrivenih kamera, a dvoje glumaca započelo je svađu. Najprije je muškarac napao ženu. 'Tko je to bio?', vikao je na djevojku koja se pokušavala braniti. Na poslijetku ju je pritisnuo uz ogradu u parku te snažno uhvatio za čeljust, zahtjevajući odgovore.

VIDEO Sjeo za piano i izveo nešto nevjerojatno!

Vezani članci Pater Ike Ivan Mandurić (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Pater Ike izazvao bijes javnosti objavom o "pravim muškarcima": "Zna se tući? Rukovati oružjem? Naravno!" Slika nije dostupna VIDEO Zastrašujuće: Skočila bungee jump bez sigurnosne opreme!

Nije trebalo puno da se netko od slučajnih prolaznika oglasi, u pomoć djevojci pristigla je žena koja je muškarcu zaprijetila policijom ako je ne pusti na miru, a u pomoć je priskočilo još nekoliko njih.

'Ne moraš ovo podnositi, jednostavno nije vrijedan toga', rekla je djevojci.

Moglo bi se reći kako je eksperiment uspio. Kada je muškarac napao ženu na ulici, pomoć je brzo stigla. No ovaj eksperiment ne staje na tome.

Scena broj dva. Sve isto, skrivene kamere postavljene po parku, dvoje glumaca počinje svađu. Jedino što je drugačije je to da ovaj put žena napada muškarca.

VIDEO Čovjek plakao krvave suze ispred Gospinog kipa u Međugorju?!

'Ne izbjegavaj me, slušaj kad ti govorim', najprije je samo vikala, a onda ga je povukla za kosu i odgurnula na ogradu, a na kraju ga jednako snažno uhvatila za čeljust i zaprijetila mu.

Ono po čemu je ova situacija bila drugačija od prve, osim što je u ovom slučaju žena bila agresor, je ta da apsolutno nitko nije priskočio u pomoć.

A ono nevjerojatno što su kamere uspjele snimiti je da je prolaznicima i svjedocima ovaj napad bio zabavan. Svi su se smijali tome što žena napada muškarca. Statistika pokazuje kako su u čak 40% nasilja upravo muškarci žrtve.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook