Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrskao mu ga je propeler

VIDEO: Pingvin dobio umjetni kljun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet mjeseci starom pingvinu propeler broda je smrskao kljun. Kako bi mogao jesti dobio je umjetni i to plastičnom operacijom obavljenom u Brazilu.

Oporavlja se u ZOO-u u Rio de Janeirou. S protezom će pingvin Tungo sam moći loviti ribu. Nesreću je doživio prije mjesec dana i od tada se za njegu brinu ljudi koji ga i hrane. Proteza je napravljena od puknutog dijela kljuna, koji je pronađen uz njega na obali gdje se nesreća dogodila, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera

>> Video: Pingvinu otpalo perje pa mu sašili ronilačko odijelo

'Moja najveća briga je bila da mu tijekom operacije ne prekrijem nosnice', rekao je veterinar Marco Janackovic, koji je dodao kako se nada da će se Tungo oporaviti u iduća tri tjedna. Nakon oporavka bit će prebačen u Kaliforniju, u centar za smještanje spašenih pripadnika ugroženih vrsta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene