Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstveno dokazano

VIDEO: Pauk čiji ugriz djeluje kao Viagra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bojite se pauka? Sad bi možda vaš strah mogao i nestati, jer znanstvenici vjeruju kako bi jedana vrsta pauka jednim ugrizom riješiti sve seksualne probleme muškaraca.

Pročitajte i ovo Redukcije Ozempica - 4 vlada nestašica Pomama za lijekom, prepisuju ga čak i stomatolozi: "Dolaze mlade djevojke koje imaju dvije tri, kile više" Ilustracija Istraga u tijeku Misterij kvara Boeinga: Pronađeni neučvršćeni dijelovi na nekoliko zrakoplova

Naime, znanstvenici s Medicinskog fakulteta georgia vjeruju kako otrov brazilskog lutajućeg pauka (Phoneutria nigriventer) može dovesti do novog lijeka za muškarce s erektivnom disfunkcijom. njegov učinak u potpunosti je drugačiji od onog kod popularne Viagre, ističe psihologinja sa spomenutog fakulteta, dr. Kenia Nunes, a prenosi Daily Mail.

'To je dobro, jer znamo da neki pacijenti ne reagiraju na konvencionalnu terapiju, a ovo bi mogla biti potencijalna zamjenska terapija', naglašava ona. Studija dr. Nunes, koju je provela na hipersenzitivnim štakorima sa teškom erektivnom disfunkcijom, objavljena je u izdanju Journal of Sexual Medicine.

'Paukov otrov uspio je normalizirati erektivnu disfunkciju kod tih životinja', rekla je dr. Nunes. Dodala je kako je otrov tog pauka vrlo bogata mješavina nekolicine molekula, odnosno toksina, ali svaki od tih toksina ima drugačija svojstva i djelovanje.

'Zbog toga, kada čovjeka taj pauk ugrize, javljaju se mnogi simptomi, a jedan od njih je i priapizam, odnosno stanje u kojem je penis u kontinuiranoj erekciji', pojasnila je dr. Nunes.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene