Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Diljem svijeta se svakodnevno donose novi zakoni kojima se reguliraju različite sfere života. No, ponekad neki od njih mogu biti toliko bizarni da postanu i smiješni. Donosimo neke od najčudnijih zakona u SAD-u.


Neki su zakoni više jasni, a neki manje, ali pridržavati ih se mora. Među najčudnije zakone u SAD-u se ubraja i onaj u  Oklahomi prema kojem je protuzakonito glumiti seks u barovima. Ako ste mlađi od 18 godina, onda je bolje da vam igranje flipera u Južnoj Karolini ne padne na pamet, piše Mashable.

U Minnesoti su komarci označeni kao javna smetnja, dok je u Arkansasu pogrešno izgovaranje imena države izričito zabranjeno. U Louisiani se smije krivo izgovoriti ime države, ali se ne smije krasti račiće jer to donosi i do 10 godina zatvora.

>>
Za sve turiste: Bizarni zakoni za koje nećete vjerovati da postoje!

Ako ikada posjetite Wisconsin, onda će biti dobro da znate da stoka tamo ima prvenstvo prolaza, a u Indiani je zabranjeno hvatati ribe golim rukama. U Alabami je zabranjeno trenirati i hvatati se s medvjedima, dok su u Floridi zabranjeni vatrometi na javnom mjestu ukoliko se njime ne žele potjerati ptice sa mrijestilišta i poljoprivrednih dobara.

Ukoliko ste lovac i nađete se u Virginiji, onda je dobro da znate da je tamo nedjeljom zabranjen lov na divlje životinje, osim na rakune koje se smje loviti do 2:00 sata poslije ponoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   Vezani članci Papa Franjo Papa pohvalio one koje nitko ne voli: ''Vaš posao izgleda nezahvalan...'' Slika nije dostupna Novi plan BP-a može pogoršati istjecanje nafte
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju