Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljudi mogu bubnjati po bilo kojoj površini i stvoriti ritam, no skupina bubnjara iz Sibira, osmislila je nešto posve originalno.


Zaleđeno Bajkalsko jezero nudi pogled na ogromnu ledom okovanu površinu, za koju bi malo tko pomislio da može proizvoditi tako lijepe zvukove i dobar ritam.

Vezani članci Koronavirus u Rusiji Uvode obvezno cijepljenje protiv koronavirusa: "Moramo zaustaviti tu strašnu bolest i umiranje tisuća ljudi" Hladnoća u Rusiji Kad se temperatura spusti ispod -30 stupnjeva, počinju se događati stvarno bizarne stvari

>> VIDEO Fascinantne snimke iz Kine!

Na -20 stupnjeva i metar debelom ledu četvero entuzijasta zasviralo je na prirodnim bubnjevima. 'Osjećala sam kao da sviram na bubnjevima koje nam je ostavila priroda, na osami i pod suncem obasjanih zaleđenih voda najljepšeg jezera na svijetu', ispričala je 31-godišnja Natalija Valevskaja, arhitektica iz Irkutska i organizatorica skupine udaraljkaša Etnobit, a prenosi Daily Mail.

Bajkalsko jezero, staro je 25 milijuna godina te je ujedno i najdublje u svijetu.

Valevskaja i njezino društvo na ideju da zaleđeno jezero koriste kao instrument, došli su sasvim slučajno i kao rezultat nezgode. Naime, supruga jednog od članova skupine pala je tijekom hodanja po površini jezera, a umjesto tupog i prepoznatljivog udarca o led, začuo se melodični udarac.

Valevskaja i njezino društvo nedugo zatim vratili su se na mjesto događaja, s kamerom i snimili zvukove zaleđenog jezera, kad ga se koristi kao mnoštvo bubnjeva. Za njih je doživljaj i dalje neopisiv. 'Vidite kako vam ruka udara o led, čujete zvuk, ali vaš mozak to ne može prihvatiti. ne možete vjerovati da taj lijep zvuk zapravo dolazi iz leda pod vama', pojasnila je Valevskaja.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook