Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pacifička otočka država Palau planira otvoriti prvi rezervat za morske pse u svijetu, izvijestio je predsjednik Johnson Toribiong na sjednici UN-a u New Yorku.


Područje na kojemu će komercijalni izlov morskih pasa biti zabranjen bit će veliko oko 600.000 četvornih kilometara, što je gotovo površina jedne Francuske. Predsjednik Toribiong novinarima je kazao kako se morski psi najčešće ubijaju zbog njihovih peraja, a ostaci se potom bacaju u more. Juha od peraje morskoga psa u mnogim se azijskim zemljama smatra delicijom.

Svake se godine diljem svijeta ubije gotovo 100 milijuna morskih pasa, a neke su vrste na rubu istrebljenja, upozorio je Toribiong, pozvavši međunarodnu zajednicu na potporu i pomoć. Palau čini 241 otok, samo jedanaest ih je naseljeno, a zauzimaju područje od 508 četvornih metara. (Hina)
 

Vezani članci Rad od kuće Sve više ljudi radi od kuće, a ljubimci su im postali najdraži suradnici Psi i vlasnici Nitko im ne može odoljeti: Nisu htjeli ljubimce, a onda su im psi rastopili srce