Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Švicarac dobrotvor

VIDEO: Prešao 995 m na visini od 2,000 metara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarac Freddy Nock srušio je uistinu neobičan svjetski rekord, prešavši 995 metara po čeličnom kabelu žičare, koja vodi na najviši planinski vrh u Njemačkoj.

Pročitajte i ovo Prosvjed Udruge Franak velik iskorak Udruga Franak: "Donesena je prva odluka Vrhovnog suda o pravu na obeštećenje potrošača nakon konverzije" Udruga Franak Prijava euroskom sudu "Pozivamo ministarstvo na sučeljavanje": Udruga Franak izrazila sumnju u povezanost vlasti s bankarskim lobijem

Ovaj profesionalni hodač po užetu, porijeklom iz cirkuske obitelji, pokušao je osvojiti planinski vrh hodajući po dugačkom kabelu još u subotu, no u tome ga je spriječilo loše vrijeme pa je pokušaj ponovio tijekom jučerašnjeg dana - i uspio. 44-godišnji Nock popeo se na vrhunac koristeći se samo štapom za hodanje po žici i bez dodatne zaštite. Hodao je po kabelu debljine 5,08 centimetara, a prešao je visinsku razliku od punih 348 metara, stigavši na cilj od 2,943 metra nadmorske visine.

Oko 1,800 ljudi okupilo se kako bi vidjelo hoće li Nock uspjeti, a čitav performans trajao je oko pedesetak minuta. 'Sad mije lakše. Oduševljena sam i ponosna njime. Što mogu reći? Morala sam zaplakati. Bio je to nevjerojatan osjećaj kad je stigao na cilj', kazala je Nockova partnerica Ximena Solteman. Povrh svega, Nockov performans imao je i dobrotvornu crtu, a 13.349 eura koliko je prikupljeno, darovano je za podizanje škole u Etiopiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene