Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hoćeš li doći opet?'

VIDEO: Obama djeci čitao božićne priče

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blagdansko raspoloženje nije zaobišlo ni američkog predsjednika Baracka Obamu. Stigao je u lokalnu školu u Washingtonu, sjeo među djecu i uz kolačiće im čitao tradicionalne božićne bajke.

'Na Badnjak prije mnogo godina ležao sam tiho u krevetu, ni plahte nisu šuškale, disao sam sporo i tiho, osluškivao sam zvuk, zvuk za koji mi je prijatelj rekao da ga nikad neću čuti, zvončiće sa saonica Djeda Božićnjaka', započeo je Obama priču o Polar expressu čim je stigao u lokalnu Washingtonsku školu. Raskomotio se i uklopio među djecu. Slikovnicu je okrenuo prema djeci kako bi mogli gledati ilustracije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Krvav Božić 14-godišnjak ubio sestru jer su se posvađali oko božićnih poklona: Njezina je beba sve gledala u kolicima Dijete u potrebi - 3 Treba im pomoć Božićno čudo u Baranji - Dječak koji se bori s teškom bolesti sve je šokirao: "Bile su suze radosnice, ne mogu vam ni opisati"

Predsjednik je iskoristio priliku kako bi pokazao da bi blagdani trebali biti vezani za velikodušnost duha, a ne samo darove. Djeca su ga pozorno slušala, a Obama ih je nagradio pruživši im košaru s kolačićima, te nastavio priču. Prije odlaska, sedmogodišnji Niko upitao ga je hoće li se uskoro vratiti i zaigrati s njim stolni nogomet. 'Znači, dobro igraš nogomet? Znaš, ja mrzim gubiti', upitao ga je Obama. 'Pustit ću te da pobijediš', odgovorio mu je dječak.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene