Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije četiri dana svijet je obišla vijest kako je u Indoneziji rođen dječak dugačak 62 centimetra i težak 8,7 kilograma, što je tek nešto manje od prosječne težine jednogodišnjeg djeteta. Sada se pojavila i video snimka tog pomalo neobičnog novorođenčeta.


Beba je rođena u ponedjeljak  u državnoj bolnici u Kisaranu carskim rezom, no zbog svoje je veličine prilično namučila i 41-godišnju majku Ani i liječnike. 'To je zaista posebna beba. Ima ogroman apetit, gotovo svake minute traži jesti. Čak i plače drugačije od ostalih, vrlo je glasan', kazao je ginekolog Binsar Sitanggang.

Vezani članci Automobil, ilustracija - 3 Pregrijana vozila prava su opasnost, evo koliko treba kockici leda da se otopi u vrućem autu Ilustracija (Foto: Thinkstock) U rodilištu im dali krivu bebu: Roditelji iz Podgorice stigli kući i shvatili da dijete koje su donijeli nije njihovo

Majka Ani, koja već ima troje djece u braku s lokalnim ribarom, tijekom trudnoće nije dolazila na preglede, a bolovala je od dijabetesa što povećava rizik od rođenja većih beba. No, mali Muhammad Akbar Risudin je ipak daleko iznad prosjeka. Prethodni rekorder u Indoneziji rodio se 2007. sa 'samo' 6,9 kilograma. Svjetski rekord pak drže Sjedinene države - 1879. rodila se beba teška 10,8 kilograma, no poživjela je samo 11 dana.