Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljudi imaju različite talente, a oni koji svoj talent dovedu do savršenstva završe i u, primjerice, Guinnessovoj knjizi rekorda. Takav je slučaj i s Jodie Parks.


Kad se Jodie Parks (42) podrigne, svi prisutni slušaju. Ta je majka iz St. Louisa 2008. godine postala vlasnicom Gunnessovog rekorda u podrigivanju, kao najglasnija u svijetu. U klub neobičnih rekordera uspisala se te godine s podrigivanjem na 104.75 decibela.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Najstariji živući čovjek ima 123 godine? Slika nije dostupna VIDEO Pobjeglo joj usred emisije pa se sakrila pod stol

Iako je 2009. godine izgubila titulu (preuzela ju je Elisa Cagoni sa 107 decibela), Parks tvrdi kako je zapravo tehnički ona još uvijek najglasnija podrigavačica u svijetu, jer je u seriji od šest komada, njezin prvi na službenom mjerenju iznosio 107,7 decibela, no uzet joj je u obzir prosjek izveden iz svih šest pokušaja, prenosi Huffington Post.

VIDEO Pobjeglo joj usred emisije pa se sakrila pod stol

Osim toga, Parks tvrdi da ako mjerač buke stavi blizu usta, postiže glasnoću od čak 128 decibela, što je blizu glasnoće motora zrakoplova ili rock koncerta.

Parks za sebe kaže kako se proizvodnjom neugodnih zvukova počela baviti još kao djevojčica. Na nagovor sina prijavila se za natjeanje za ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. Prijatelji su je proglasili kraljicom podrigivanja i napravili joj i krunu.

"Ja sam u tome dobra. Nije to za mene neka velika stvar, ali ljude to fascinira", istaknula je Parks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook