Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tu su da pomiču granice

VIDEO: Najbizarnije reklame 2010.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine pogledamo puno reklamnih spotova, ali što je s onima koji ipak previše zadiru u kreativnost, ili materiju, kako bi bili realniji ili krajnje šokantni?

Tekuća godina na izmaku puna je TV spotova takvog primjera, a mi smo vam odlučili prenijeti 10 uistinu bizarnih. Nasilje nad ženama, obiteljsko nasilje, kampanja protiv pušenja i globalnog zagrijavanja, samo su neke od tema reklamnih spotova, neki od kojih se na trenutke pretvaraju u pravi horor film.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bizarno Nećete vjerovati zbog čega je jedna varaždinska škola evakuirana: Panika, povraćanje, vrtoglavice, a kad tamo... 30-godišnjak svaki dan pojede 2 kilograma - cigli (Foto: Profimedia) Nevjerojatno... On želi postati slavan pa svaki dan pojede 2 kilograma – cigli, ugljena, blata i šljunka

>> VIDEO: Šokantna američka kampanja protiv pušenja

Tvrtke @radical.media i Y&R iz Chicaga, napravile su itekako realan prikaz žene koja trpi posljedice nasilja. U ovom pomalo bizarnom spotu, ona prvo prstima prikriva modrice i rane, ali joj ne polazi za rukom. Nove rane i modrice se javljaju, bez obzira što ih ona pokušava prikriti. Poruka reklame? Prestanite se nadati i počnite liječiti rane.

 

Okej. Kakve veze Rubikova kocka kocka ima sa reklamom za sok? Da biste to otkrili, pogledajte ovaj uznemirujući spot. Poruka glasi, mozak bolje funkcionira kad ima tekućine u sebi.

Kako natjerati ljude da se vežu sigurnosnim pojasom u vožnji? Jednostavno, spojite spojite zadanu temu s ljubavlju, životom i obitelji pa pogledajte rezultat. Britanski Campaign Media Awards ovu je reklamu nagradio s nagradom godine za najbolju internetsku reklamu.

Svake godine tisuće žena u svijetu pada na stepenicama. Vjerujete li u to? Poruka je to tvrtke Y&R, ovog puta iz Njemačke, a tema je, naravno, obiteljsko nasilje. Krv je i u ovom njihovom spotu jednostavno neizostavna komponenta.

U Indoneziji loš zadah shvaćaju ozbiljno, a to dokazuje i sljedeći reklamni spot koji prenosimo. Muškarac osuđen na smrt vezan je za stolicu i čeka svoju sudbinu, a iz šest otvora iza njega, šest osoba s široko otvorenim ustima, čija unutrašnjost sugerira iznimno loš zadah, polako ispušta dah i ubija osuđenika. Poruka? Koristite sredstvo za ispiranje usta.

Kad su Azijati po pitanju, oni bi već sami mogli popuniti top 100 listu bizarnih reklama, ali eto, izdvojili smo jedu. Tema jest sredstvo za čišćenje. Kako se to Japanci nose s prljavštinom pogledajte u priloženom videu.

Ove godine kampanja protiv pušenja dobila je povelik zamah u svijetu, a načine na koje se sve pokušalo čak i slikovito ljude odviknuti od pušenja, prenosili su i svjetski mediji. Tvrtka DDB iz Toronta snimila je jedan poprilično dobar te ujedno i uznemirujući spot. Pogledajte kako oni vide jedno povlačenje dima pušača.

'Bez pritiska'. Okosnica je to britanskog reklamnog spota za očuvanje okoliša, u skladu s kampanjom za borbu protiv klimatskih promjena. Jedina 'kvaka' jest u tome što se reklama svako malo pretvara u 'splatter' horor scenu, u maniri najlošijih trash filmova tog žanra. Kreatori spota, Richard Curtis i Dougal Wilson, morali su se kasnije ispričati zbog reakcije javnosti. Nije ni čudo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene