Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bila je to bitka mozgova, dok su sudionici natjecanja u pamćenju pokazivali svoje sposobnosti na 13 godišnjem Memory Championshipu u New Yorku.


Da natjecateljima nije bilo nimalo lako pokazuju i zadaci koje su dobili. Prva runda memorijskog izazova uključivala je pamćenje i prisjećanje prvih i posljednjih imena 99 osoba čije su im slike bile prikazane te pamćenje 20 slučajno izabranih brojeva, piše Reuters. U pet minuta morali su zapamtiti redoslijed čitavog ispremiješanog špila karata. Osim toga, morali su upamtiti i 50 stihova neobjavljene pjesme, s točnim redoslijedom interpunkcijskih znakova.

Vezani članci Slika nije dostupna Žvakača guma vam zaista može 'pomutiti mozak'! Slika nije dostupna Ako loše pamtite, znači da već previše toga znate

Srednjoškolka Hamisha Patel koja je sudjelovala u natjecanju, rekla je da joj je izazov pamćenja mnogo pomogao za obavljanje školskih zadataka. 'Ovakve vježbe pomažu za pamćenje zadataka koje dobijemo u školi. Kada profesor predaje, ako ne radite bilješke, možete više zapamtiti što je uvijek dobra stvar. Ali općenite svakodnevne stvari su malo teže, jer još uvijek gubim stvari, ne sjetim se gdje sam ih stavila i zaboravljam s vremena na vrijeme', rekla je Patel.

Ovogodišnji pobjednik je Ronnie White koji kaže da svatko može poboljšati svoju memoriju. 'Ako vježbate samo tjedan dana bit ćete zadivljeni koliko vam se memorija poboljša. Ako želite na ovakvo natjecanje ipak ćete morati vježbati više', rekao je Kolli.