Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnike grada Medellina u Kolumbiji jučer ujutro je dočekala scena, koja neodoljivo podsjeća na biblijsku pripovijest o Mojsiju i krvavom Nilu, u kojoj je rijeka Medellin naglo pocrvenjela i takva tekla središtem grada.


Vlasti su odmah smirile paniku, rekavši kako se vjerojatno radi, ili o šali, ili o ilegalnom puštanju tinte u rijeku, od strane jedne od mnogih tvornica na njezinim obalama. Mauricio Faciolince, šef najveće gradske organizacije za zaštitu okoliša, naglasio je kako što god da je obojalo rijeku u crveno, zapravo nije toksično, niti škodi ljudima.

'Analitičari su nas umirili, jer se radi o organskom produktu, koji ne predstavlja opasnost niti za ljude, niti za floru i faunu oko obale rijeke', rekao je za Reuters Faciolince. Tamošnje vlasti još uvijek tragaju za kemikalijom duž obala rijeke, ne bi li pronašli i tragove, koji bi ih uputili i na počinitelja.

Vezani članci Venezuela, vojnici (Foto: Schneyder MENDOZA / AFP) Tenkovi, oklopna vozila i 150.000 vojnika na granici Venezuele s Kolumbijom Vozilo u kojem je poginula Karina Garcia (Foto: AFP) Napadnuto blindirano vozilo u Kolumbiji, ubijena kandidatkinja na izborima