Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će bolje?

VIDEO: Koji zec može najviše skočiti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Danskoj je održano natjecanje u skakanju zečeva.

Iako bi se na prvi pogled mnogi mogli zabrinuti oko životinjskih prava čini se da se zečevima skakutanje preko prepreka sviđa. Vlasnici ih drže na uzici i usmjeravaju na prepreke koje njihovi dugouhi ljubimci bez problema savladavaju. Vlasnici i sudac kažu, tajna je u tome da ih počnete trenirati dok su još mali. 'Preporučam starost od osam tjedana,' rekao je i dodao da treba koristiti posebnu vodilicu kako se zec ne bi ugušio. Ovaj spoj sporta i ljubimaca nije nov i datira iz 1980-ih iz Švedske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Papa Franjo: 'Od katolika se ne očekuje da se množe 'poput zečeva" Slika nije dostupna Skinuo mu trenirku i gaćice Srbija: Pedofil zečevima namamio 9-godišnjaka i pokušao ga silovati

Dansko natjecanje u skakutanju zečeva 2010. održano je ranije ovog mjeseca, a okupilo je velik broj natjecatelja. Natjecanje se sastojalo od četiri dijela. U prvom dijelu zečevi natjecatelji morali su preskakati prepreke poredane u ravnoj liniji, a više bodova 'zaradili' bi ako sve preskoče 'bez oklijevanja'. U drugom dijelu prepreke nisu bile u nizu već krivudavo postavljene, a i ovdje se moglo dobiti više bodova ako su trebali manje instrukcija od vlasnika. Treća i četvrta faza natjecanja uključivala je prepreke koje su bile više i duže od prijašnjih. Centimetri su se povećavali sve dok se nije dobio konačni pobjednik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene