Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijanski umjetnik Dario Gambarin socijalizirao se za 'zemljanu umjetnost', no njegove radove nećete naći niti u jednoj galeriji.


Jedini način kako možete vidjeti njegova djela, jest iz zraka, jer ovaj pomalo ekscentrični umjetnik, 'oslikava' oranice, ali ne kistom, već traktorom i plugom. Gambarin, se osim rezbarenjem oranica i polja, bavi i pravim slikarstvom te glazbom, a na umjetničko oranje odlučio se kako bi ujedinio svoje provincijalno porijeklo, sa svojim umjetničkim talentom.

Vezani članci Philipp Weber Sve je uspio prevariti svojim radovima, možete li pogoditi o čemu je zapravo riječ? Renesansne bebe U renesansi očito nisu znali slikati bebe, pogledajte samo ove spodobe

Njegovo zeleno 'platno', zasad predstavlja jedino imanje njegovih roditelja, koje se nalazi blizu Verone. Njegov najnoviji umjetnički rad predstavlja portret Baracka Obame, koji je širok oko 100 metara i za koji je Gambarinu trebalo oko sat i pol vremena da ga preora. Pored portreta traktorom i plugom je napisao i 'Nada je u zemlji'.

Gambarin svoja djela nakon par dana 'pobriše' traktorom, kako bi se zemlja mogla normalno preorati i usjevi normalno posijati. Ovom čudnom umjetnošću počeo se baviti još 2002. godine, a trenutno živi u Bologni.