Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ženka nosoroga koja je preživjela devet metaka krivolovaca premještena je u novi zoološki vrt u Johannesburgu.


5-godišnja Philla je pripada ugroženoj vrsti crnog nosoroga s nevjerojatnom snagom u sebi jer je preživjela sveukupno devet napada krivolovaca. U novom domu, zoološkom vrtu, ostat će sve dok joj se rane ne zaliječe, najmanje šest mjeseci. U jednom od napada krivolovci su joj uspjeli odstraniti rog, dva puta je pogođena u divljini te čak sedam dok je boravila na zatvorenoj farmi.

Vezani članci Jane Schmidt - 2 Bračni par napravio nogu dvanaestogodišnjoj djevojčici u afričkom sirotištu: ''To je sad jedan kamenčić koji smo bacili'' Slika nije dostupna FOTO Navijačica iz Teksasa pretjerala: EVO zašto je njezina Facebook stranica najomraženija!

>>  Izumrla podvrsta Crnog nosoroga

'Očuvanje njene sigurnosti je test za Južnoafričku republiku, odnosno pokazatelj koliko se ta zemlja može boriti protiv kriminala', kazao je Phillin vlasnik Allan Salkinder. Zoološki vrt je zbog Phille pojačao mjere sigurnosti. Krivolov nosoroga u dramatičnom je porastu jer je u Aziji velika potražnja njihovih rogova koji se koriste u medicinske svrhe, javlja AP.