Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Reklamna kampanja za borbu protiv AIDS-a koju su snimile Udruga Regenbogen i promidžbena agencija 'Das comitee' a u kojoj siguran seks 'propagiraju' Hitler, Staljin i Sadam, izazvala je mnogobrojne polemike.


Par dolazi u zamračenu sobu i strastveno se seksa. Tek gotovo pred kraj reklame kamera pokazuje lice muškarca - on je Adolf Hitler. Iza toga slijedi poruka - AIDS je masovni ubojica. Iako su reklamu odobrile mnogobrojne organizacije koje se bore protiv ove opake bolesti, mnogi tvrde i kako bi ona mogla dovesti do toga da se ljude koji su već oboljeli od AIDS-a povezuje s Hitlerom, a ne bolest kao takvu.

Vezani članci Slika nije dostupna Mao Tze Tung u njemačkoj reklami u obliku spermatozoida Slika nije dostupna Kontroverzna reklama s Hitlerom skida se s meksičke TV

'Pitali smo se koje lice da damo virusu i to nikako nije moglo biti neko drago i lijepo lice. Kampanja je napravljena da šokira ljude, da ih potrese, da misle na to kada se upuštaju u seksualne odnose i da koriste zaštitu', kazao je Dirk Silz, kreativni direktor agencije 'Das Comitee'.

Inače, u kampanji su osim Hitlera, korišteni i likovi Josifa Staljina i Sadama Huseina, a kampanja je napravljena povodom Međunarodnog dana borbe protiv AIDS-a koji se obilježava 1. prosinca.