Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posjetitelji parka Lumpini u Bankoku iznenadili su se kada su na omiljenom šetalištu primijetili životinje nalik krokodilima. Životinja je svaki dan sve više, a u međuvremenu su postali i prava atrakcija.


Park Lumpini, u koji stanovnici Bankoka dolaze kako bi pobjegli od gužvi u centru, ali je zanimljiv i turistima, sada ima i nove stanovnike - varanus salvator ili vodeni monitori, vrsta su guštera veličine krokodila, piše AP. Posjetiteljima parka čini se, ne smetaju repitili kojih je sve više te slobodno šetaju parkom i borave u tamošnjem jezeru. Ogromni gušteri ulaze i izlaze iz vode, prolaze blizu ljudi i hodaju u korak sa šetačima. Neki posjetitelji parka, otjeruju ih od sebe, ali vrstu koja može narasti do tri i pol metra, drugi sa zanimanjem promatraju i fotografiraju.

Vezani članci Slika nije dostupna Osam krokodila rastrgalo pijanog muškarca Slika nije dostupna Primošten gradi vodeni park bez potrebnih dozvola

Iako su zaštićena vrsta, ima posjetitelja koji bi od njih rado vidjeli par zgodnih čizmi. Stanovnica Bankoka, Wichuda Jantawan rekla je da su njoj sasvim slatki. Lumpini parku nedostaju podaci o tome koliko se točno vodenih monitora nalazi u parku, ali službenici procjenjuju da njih dvjestotinjak park nazivaju svojim domom. 'To je poput privlačnosti. Meni ne smetaju, ali zaista je čudno za nas da vidimo ovo u gradu' rekla je Yasmina Gheriballah, francuska turistica. 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju