Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijuni dolara uštede

VIDEO 14-godišnjak mnoge ostavio bez teksta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka vlada do sad nije znala da golem novac mogu uštedjeti samo promjenom fonta na službenim dokumentima. To im je otkrio jedan 14-godišnjak.

Jednim klikom do uštede od 400 milijuna dolara! Kako? To zna 14-godišnji Suvir Mirchandani koji je izračunao da bi američka vlada upravo taj iznos mogla uštedjeti na godišnjoj razini ako u službenim dokumentima promijeni font slova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nužan potez Počelo je: Zbog štednje energije jedan lanac trgovina odlučio se na novi korak Većina kupuje više hrane negoli može konzumirati EFSA i HAPIH donose Najviše novca trošimo na hranu! Savjeti kako smanjiti bacanje hrane i pritom uštedjeti

Naime, do sada se redovno koristio font Times New Roman, a ušteda bi se mogla ostvariti počne li se koristiti font Garamond koji je tanji i lakši zbog čega koristi čak 25 posto manje tinte prilikom printanja dokumenata, prenosi Independant.

Kako uštedjeti pri kupnji namirnica? Slijedite ove savjete

'Tinta je dvostruko skuplja od francuskog parfema', kaže Suvir koji je svoje kalkulacije objavio u Journal of Emerging Investigators.

U Vladi su Suvirovo istraživanje nazvali 'izvanrednim', no nisu htjeli reći hoće li poslušati njegove savjete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene