Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje Hrvata na motoru

VIDEO Putovanje od Kaira do Capetowna u samo dvije minute

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeli su na motor te u 250 dana prešli gotovo 21.000 kilometara. Njihov cilj bio je Capetown u Južnoafričkoj republici, a svoj put saželi su u dvije minute videa.

Pisac i fotograf Davor Rostuhar i Maja Tanasovski proputovali su motociklom od Zagreba do Cape Towna u Južnoj Africi u 250 dana. Na putu od 20.700 kilometara prošli su Egipat, Sudan, Etiopiju, Keniju, Ugandu, Ruandu, Burundi, Tanzaniju, Malavi, Mozambik i Republiku Južnu Afriku.

Pročitajte i ovo Eksplozija autobusa u Kairu (Foto: AFP) Prevozio turiste iz Vijetnama Eksplozija turističkog busa u blizini piramida u Kairu: Dvije osobe poginule, 12 ranjenih Davor Rostuhar (Foto: Kek.hr) Davor Rostuhar Prvi Hrvat koji je pješke osvojio Južni pol: "Slijedite svoje snove. Moguće je!"

Rostuhar i Tanasovski su putem istraživali slabo poznate piramide Sudana, posjetili fascinantna plemena doline rijeke Omo u Etiopiji, popeli se na Kilimandžaro, veslali po Nilu, uživali u tropskim plažama Zanzibara, boravili s posljednjim bušmanskim plemenom Hadzabe u pećinama Tanzanije, i još mnogo, mnogo toga.

VIDEO Sa samo 24 godine posjetio sve zemlje svijeta! Evo gdje je bio u Hrvatskoj!

Provodili su i humanitarni projekt Afrika Aktiva koji kroz koji su istraživali kako putovati održivo i odgovorno i pokušali pomoći raznim afričkim pojedincima i udrugama koji rade lijepe i pozitivne stvari po Africi.

Najviše vremena, naravno, proveli su na cesti putujući. Niže priloženi video nastoji epsko putovanje preko cijelog afričkog kontinenta prikazati u dvije dinamične minute.

Nakon uspješnog okončanja putovanja i povratka u Hrvatsku Davor Rostuhar fotografije i foto priče s putovanja redovno objavljuje na svojoj Facebook stranici. U četvrtak 19.prosinca 2013. s početkom u 21h, u Kinu Europa u Zagrebu, dvoje navedenih avanturista će održati veliko multimedijalno predavanje o tom istom putovanju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene