Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ambiciozan plan

VIDEO Čamcem preko oceana: Nije im uspjelo, prevrnuo ih val!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još samo tjedan dana trebalo je ambicioznom veslačkom timu da u čamcu preveslaju Atlantski ocean. Nažalost, nadomak cilja veliki val prevrnuo im je plovilo, a spasila ih je američka obalna straža.

Veslanje preko Atlantika koje je trebalo trajati 80 dana, naglo je prekinuto 73. dan, a četveročlani tim koje su činili Adam Kreek, Jordan Hanssen, Markus Pukonen i Pat Fleming spasila je obalna straža SAD-a, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Video: Spašena iz čamca nasred Tihog oceana Slika nije dostupna Novi uspjesi hrvatskih veslača u Škotskoj

Plovilo im se prevrnulo 644 kilometara sjeverno od Puerto Rica. Njihov čamac bio je opremljen sofisticiranom opremom pomoću koje su prikupljali podatke i stavljali ih na internet putem satelitskog telefona. Dio je to znanstvene inicijative koju je sponzorirala kanadska federacija života u divljini.

>> S ovim Hrvatima možete na put oko svijeta!

Da su u čamcu uspjeli doći do američke obale, bio bi to prvi tim koji je uspješno preveslao ocean od Afrike do Sjeverne Amerike, točnije 6.500 kilometara dug put od Dakara do Senegala na Floridi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene