Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od glave do pete

Video: Britanci uveli skener kojim vam vide i genitalije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračna luka u Manchesteru stavila je u uporabu novi skener, koji zahvaća kompletno ljudsko tijelo i penetrira kroz odjeću i putnike, pokazujući osiguranju zračne luke sve metalne detalje na putnicima, od skrivenog oružja pa čak i do piercinga po tijelu.

Putnike, dok stoje u komori, bombardiraju elektromagnetske zrake te se na taj način stvara virtualna trodimenzionalna slika putnika. Sarah Barrett, voditeljica odjela za potrošače u spomenutoj zračnoj luci, rekla je za Reuters kako je novi skener na testiranju, jer su se putnici žalili na prenapadan fizički pregled od strane osiguranja u zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od rujna Zračne luke u New Yorku postavit će tjelesne skenere Slika nije dostupna Zaštita ljudskih prava Britanija: Tjelesni skeneri u zračnim lukama nezakoniti

'Skeneri se uvode jer smo poslušali žalbe naših potrošača', rekla je Barrett. Dodala je kako skeneri ne zahtijevaju od putnika da sa sebe skinu bilo što, već samo da nekoliko trenutaka stanu unutar skenera i jednostavno odšetaju, ukoliko na sebi nemaju oružje ili druge kompromitirajuće predmete. Još jedna zanimljivost ovog skenera jest da on vrlo jasno pokazuje vanjske orise genitalija putnika, kao i lažne udove, silikonske umetke, primjerice u grudima te piercing po tijelu.

Barrett tvrdi kako je svaki pregled anoniman i kako ne postoji opasnost da slike tog skeniranja završe u javnosti te da se pojedinci skenirani na taj način, ipak ne mogu prepoznati samo na osnovu napravljenih slika, jer im lica nakon skeniranja ne odaju nikakva obilježja. Ipak, ukoliko putnici ne vjeruju skeniranju, još uvijek im ostaje klasična opcija pretraživanja, zaključila je Barrett.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene