Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trebao je to biti samo još jedan rutinski let za jednog biznismena i stjuardesu, no onda je uslijedilo iznenađenje - prosidba usred leta.


Let TP744 na liniji Lisabon-Barcelona kompanije TAP, umjesto rutinskog karaktera, poprimio je slavljenički. Za namjeru 33-godišnjeg Joaoa Vieire znala je i posada leta, koji su usput rečeno, redom i njegovi osobni prijatelji. Svi su znali, osim buduće mlade, 29-godišnje Vera Silve.

Vezani članci Portugal, ilustracija Delta soj luduje pa europske zemlje obaraju crne rekorde: Dok jedna ima više od 26.000 novozaraženih, druga vratila na snagu stroge mjere Portugal, ilustracija Raste broj novozaraženih u europskoj zemlji ovisnoj o turizmu: Otvorili su granice iako nisu cijepili niti trećinu stanovništva

>> VIDEO: Borba jastucima za vrijeme leta

'Vera Silva, razlog zbog kojeg sam na ovom letu jest taj da te volim i da te želim upitati, hoćeš li se udati za mene?', izustio je u mikrofon Vieira. U zrakoplovu je nastao tajac, sve dok nije stigao i odgovor par trenutaka kasnije, prenosi Reuters.

Gromoglasan pljesak

Zgrabivši mikrofon iz svoje kabine, Silva je kratko i jasno odgovorila 'Hoću!', nakon čega je uslijedio gromoglasan pljesak posade i putnika u zrakoplovu. 'Bila sam šokirana isprva, bilo me sram. Mislila sam se sakriti u toalet, ali sam se predomislila', iskreno je novinarima rekla Silva.

'U 35 godina letenja, ovo mi se dogodilo prvi put. Bilo je zabavno', dodao je kapetan leta Pedro Mathias.