Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna žrtva

Svakog dana teško bolesnog prijatelja nosi na leđima u školu i iz nje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić srca većeg od planine svog teško bolesnog prijatelja nikada nije iznevjerio. Kolega obolio od distrofije mišića nije propustio niti jedan razredni sat.

Xie Xu, 18-godišnji srednjoškolac iz kineskog grada Xuzhoua, već se tri godine iskazuje kao nevjerojatna duša od mladića jer svakodnevno svom razrednom kolegi pomaže tako što ga nosi na leđima u školu i iz nje.

Pročitajte i ovo Valentinovo - 3 U braku 70 godina Tajna dugovječne ljubavi: "Lijepa mi je. Moja prva ljubav. Slušamo jedno drugo što je najvažnije" Nastup splitskih profesora - 1 dirljivi prizori Profesori splitske gimnazije nastupom oduševili Hrvatsku: "Vježbali smo pod ključem da nas ne bi skužili"

I ne samo to, Xie godinu dana starijeg Zhang Chija, oboljelog od distrofije mišića, prebacuje iz razreda u razred, izvodi na zrak i nosi u kantinu, a ujedno mu u domu u kojemu žive pomaže i s pranjem odjeće.

Da mu je pritom lako - nije - jer je Zhang u odnosu na njega nešto teži, međutim i unatoč tome Xie (75 kg) nikada nije pomislio na to da odustane ili potraži zamjenu.

Baš naprotov, zamjenik ravnatelja škole je za lokalne medije potvrdio da Xie i Zhang nikada nisu propustili razredni sat te naglasio da su obojica izvanredni učenici koji će se za dva mjeseca vjerojatno bez problema upisati na željena sveučilišta. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene