Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crna aktovka plijeni pažnju svojim sadržajem.


Uz ruskog predsjednika Vladimira Putina na putovanjima su uvijek dva mornarička časnika koji u ruci nose crnu aktovku koja pažnju privlači svojim sadržajem.

Vezani članci Srpska vojska kontrolira sve granične prijelaze - 1 Izvanredno stanje u Srbiji: Duge cijevi na ulicama Beograda, tenkovi i vojska na graničnim prijelazima Aleksandar Vučić Vučić o novim mjerama protiv širenja koronavirusa: "Uvodimo zabranu kretanja svima od 20 sati do pet sati ujutro, vojska preuzima sve bolnice"

Riječ je o 'atomskog kovčežiću' u kojem je uređaj pomoću kojega Putin može lansirati rakete s atomskim bojevim glavama', piše Telegraf. Ruski predsjednik od kovčega se ne odvaja ni kada posjećuje druge zemlje.

Kodni naziv ruske nuklearne aktovke je 'Cheget'. Spojena je s posebnim komunikacijskim sustavom kodnog imena Kavkaz koji podržava komunikaciju među visokim vladinim dužnosnicima u trenucima kada se donose odluke o upotrebu nuklearnog oružja.

Ruskom predsjedniku aktovka je pri ruci u bilo kojem trenutku, a prema nekim informacijama svoj primjerak kovčega imaju i ministar obrane i načelik glavnog stožera.

Ruski predsjednik u posjetu je Srbiji. U Beogradu se susreo s državnim vrhom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook