Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moderni velečasni

Elektronički nadzor dolazaka na misu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je poljski svećenik došao na ideju da na ulazu u svoju crkvu postavi elektronički senzor za očitavanje otiska prsta, posebno ga namijenivši školarcima, kako bi što lakše kontrolirao tko je od njih bio na misi.

Učenici će svaki put kad uđu u crkvu, tijekom sljedeće tri godine morati prisloniti prst na senzor, čime će se evidentirati njihova prisutnost na misama. Ako se nakon tog razdoblja ustvrdi da su na misi bili 200 puta, bit će oslobođeni ispita što ga moraju proći prije pristupanja krizmi, prenosi dnevni list Gazeta Wyborcza.

Pročitajte i ovo Donald Tusk Izbori Poljski nacionalisti pobijedili na lokalnim izborima, ali Tuskova stranka pobijedila u većini regija Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način

Učenici južnoga poljskog grada Gryfow Slaski kažu kako im se zamisao svećenika Grzegorza Sowe, koji ju je predložio, sviđa.

'To je u redu. Ne moramo stajati u redovima da bismo dobili svećenikov potpis kojim se potvrđuje da smo bili na misi', rekla je jedna učenica. Poljska je, uz Španjolsku, zemlja s najviše rimokatoličkih vjernika, a nedjeljne mise redovito su dobro posjećene.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene