Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je poljski svećenik došao na ideju da na ulazu u svoju crkvu postavi elektronički senzor za očitavanje otiska prsta, posebno ga namijenivši školarcima, kako bi što lakše kontrolirao tko je od njih bio na misi.


Učenici će svaki put kad uđu u crkvu, tijekom sljedeće tri godine morati prisloniti prst na senzor, čime će se evidentirati njihova prisutnost na misama. Ako se nakon tog razdoblja ustvrdi da su na misi bili 200 puta, bit će oslobođeni ispita što ga moraju proći prije pristupanja krizmi, prenosi dnevni list Gazeta Wyborcza.

Vezani članci Restoran, ilustracija Ugostiteljima je prekipjelo: Odlučili se usprotiviti zabrani rada pa na domišljate načine otvaraju kafiće i restorane Krakov snježne površine posipa kavom Ulicama se širi miris omiljenog napitka: Krakov našao novi način odleđivanja snježnih cesta

Učenici južnoga poljskog grada Gryfow Slaski kažu kako im se zamisao svećenika Grzegorza Sowe, koji ju je predložio, sviđa.

'To je u redu. Ne moramo stajati u redovima da bismo dobili svećenikov potpis kojim se potvrđuje da smo bili na misi', rekla je jedna učenica. Poljska je, uz Španjolsku, zemlja s najviše rimokatoličkih vjernika, a nedjeljne mise redovito su dobro posjećene.(Hina)