Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djelatnici Parka objavili

Uslikate li ovu kornjaču, slijedi nagrada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobična vrsta kornjače primjećena je u jednom od jezera Parka Maksimir u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Ivan Čorkalo i Josip Pavić - 1 potpisan sporazum Kada počinje rušenje i izgradnja novog stadiona i tko će to platiti? Detalje otkriva državni tajnik ministarstva sporta

Kornjača ima meki oklop, a pretpostavlja se kako se radi o kineskoj mekoštitki, vrsti koja inače ne nastanjuje naše slatke vode. Iz Parka Maksimir ističu kako nisu sigurni da se radi konkretno o kineskoj mekoštitki, no zato nude nagradu onome tko kornjaču uspije kvalitetno fotografirati.

'Znamo da je tu, mi smo je vidjeli. Kornjača mekog oklopa ima desetak vrsta pa ne možemo sa sigurnošću tvrditi o kojoj se vrsti mekoštitke radi', objasnila je Lana Malović, čuvarica prirode Parka Maksimir.

>> VIDEO: Kornjača snimila samu sebe

Edukativna namjera

Dodala je kako je Park Maksimir objavom zapravo htio edukativno djelovati i natjerati ljudi da razmisle dvaput, prije nego li puste egzotične kućne ljubimce u za njih netipično podneblje, poput našeg. Kineska mekoštitka inače je prirodno rasprostranjena na području istočne Azije.

Entuzijasti svoje foto uratke mogu poslati na e-mail cuvarprirode@park-maksimir.hr, ili ih donijeti u infocentar, koji se nalazi u vratarevoj kućici na ulazu u Park Maksimir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene