Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više voli celer

Upoznajte morskog psa koji je postao - vegan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribe više nemaju razloga bojati se Florence, 1,8 metara dugačkog tropskog morskog psa dadilje koja živi u Sea Life centru u Birninghamu.

Nakon što je bila podvrgnuta operaciji Florence je postala izbirljiva i u potpunosti je izgubila interes za meso. Sada joj više paše veganski tip prehrane, piše Treehugger.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odbio hitnu pomoć Napad opasnog predatora: Surfera ugrizla velika bijela psina Morski pas pronašli tijelo Morski pas napao i ubio tinejdžera blizu plaže koju obožavaju turisti

>> Opstanak najjačih: Pogledajte morskog psa koji proždire drugog morskog psa

Kada je Florence prije tri godine stigla u Birningham iz Sea Life Centra na Floridi, njezini čuvari su otkrili kako duboko u ustima ima zakačenu udicu. Tada je podvrgnuta operaciji na kopnu i postala prvi morski pas koji je preživio takvu vrstu operacije.

No, nakon što su rane zacijelile Florence se nije vratila prehrani bogatoj proteinima. Nije željela jesti ribu koju su joj nudili čuvari nego bi krala povrće namijenjeno njezinim 'cimerima' kornjačama. Da morski psi dadilje povremeno jedu alge nije ništa neuobičajeno, no još nitko nikada nije čuo za morskog psa koji u potpunosti odbija jesti meso.

Iako Florence možda misli da je vegetarijanka, morski psi ne mogu preživjeti samo na zelenilu. Kako bi joj osigurali dovoljan unos potrebnih proteina čuvari joj stoga u listove salate i izdubljene krastavce stavljaju skrivene komadiće ribe. Ipak, moraju biti vrlo vješti i dobro ih sakriti, jer ako Florance uoči i najmanji komadić mesa, neće pojesti ponuđenu hranu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene