Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hermafrodit

Upoznajte Claudette - interseks prostitutka, suprug, djed...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Claudette se rodila s muškim i ženskim spolnim organima, a njezini roditelji odlučili su da će biti dječak. Ona se pak uvijek osjećala kao djevojčica.

Claudette je suprug, djed i nagrađivani biciklist. Također ona je i interseks prostituka, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obilježja oba spola Fenomen u KB Merkur: Rođena beba hermafrodit Slika nije dostupna Boluje od 'sindroma vukodlaka' Izgubljeni sin pronašao 'bradatu' majku

'Zadovoljstvo dobro obavljenim poslom neusporedivo je u prostituciji. Kada je klijent sretan i ja sam sretna. To je socijalni rad, kako netko može poricati da usrećujemo ljude, da smo korisni?', pita se.

Život dijeli sa suprugom Andreeom, majkom njihovo troje djece. Jedna drugoj rekle su 'da' prije 52 godine. S obzirom da su je roditelji pri rođenju proglasili dječakom, Claudette se mogla udati za ljubav svog života.

Rodila se s muškim i ženskim spolnim organima, a njezini roditelji odlučili su da će biti dječak. Naime, rođena je 1937. godine kada je u Švicarskoj bila neosporna prednost biti muško. Ipak, iako su joj odabrali spol, roditelji su pustili da sama odabere identitet.

'Nikad se nisam osjećala kao hermafrodit, drugi imaju problema s tim, ja ne. Uvijek sam se osjećala kao djevojka i živjela u skaldu s tim', ispričala je.

Ponosna je i radosna

Kako bi se u potpunosti igrala s mogućnostima i posljedicama rodnih uloga okrenula se prostituciji.

Iako su njezin nekonvencionalni rodni identitet i izbor najčešće povezani s traumama i sramom, Claudette oba aspekta nosi s ponosom i radošću. Odbija da ju se žali zbog onoga što bi drugim ljudima moglo biti neugodno. Iskreno i hrabo stvorila je život za sebe po vlastitim uvjetima - život koji se unatoč nekonvencionalnim detaljima sastoji od univerzalnih komponenti, a to su posao, obitelj, uspomene i ljubav.

'Claudette nervira neke ljude jer živi sretan i kohenrentan život, a negira temeljnu moralnu zapovijed', rekla je fotografkinja Malika Gaudin Delrieu koja je s njom provela neko vrijeme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene