Obavijesti Video Pretražite Navigacija
FRANCK

Uoči Međunarodnog dana kave, Franck iznenadio tim splitskog HGSS-a prvom jutarnjom kavom

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +1 PR Galerija 1/6 >>
Franck je svježom kavom razveselio i zadarske ribare, zagrebačke vatrogasce, vozače ZET-a i djelatnike na Dolcu, djelatnike riječkog Mlinara i trkače na osječkom Pješačkom mostu.

 U ranim jutarnjim satima, influencerica Barbara Vesanović i Franck iznenadili su tim splitske stanice HGSS-a šalicom svježe pripremljene turske kave.

Pročitajte i ovo Franck barističko najtjecanje glavna nagrada Franck donosi Proglašeni najbolji regionalni baristi PR Korak u život Franck Jubilarna donira 50 lipa od svake prodane Ciglice akciji „Korak u život“

Franckova ekipa na jednak je način razveselila i zagrebačke vatrogasce, vozače ZET-a te djelatnike na Dolcu, kao i ribare u luci Gaženica u Zadru, djelatnike Mlinara u Rijeci i rekreativce na osječkom Pješačkom mostu.

Ovom je gestom uoči Međunarodnog dana kave, koji se obilježava 1. listopada, Franck odlučio počastiti ranoranioce i iznenaditi sve one kojima šalica kvalitetne kave daje prvi jutarnji „polet“ ili pak prijeko potrebnu energiju da izdrže noćnu smjenu.

Da Hrvati vole kavu nije nikakva tajna, a ovu ljubav potvrđuje i činjenica da u svijetu prednjačimo po količini kave koju popijemo tijekom godine. Riječ je o 5,1 kg kave po glavi stanovnika godišnje. No, ono što nas posebno izdvaja je nama omiljeni ritual ispijanja kave koji je kod nas važan dio društvenog života i svojevrsna kulturna baština koju većina s veseljem njeguje i rado čuva.

PR PR

Ujedno, kod nas se posebno cijeni i često priprema upravo turska kava. Za sve one koji nemaju vremena ili mogućnosti za turski način pripreme, Franck je osigurao Franck Cremu, pravu tursku kavu u sticku koja se priprema u minuti, jednostavnim prelijevanjem vrućom vodom.

Cilj Međunarodne organizacije za kavu, koja je 2015. i službeno proglasila 1. listopada danom crnog napitka, je posebno istaknuti kvalitetu kave od zrna do šalice te educirati potrošače diljem svijeta o važnosti održivih praksi u uzgoju i nabavi sirove kave na čemu Franck aktivno radi kroz društvo International Coffee Partners.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene