Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

81-godišnji Sven nije se previše šokirao osmrtnicom, ali zato se šokirao njegov prijatelj kada je došao po njegove stvari i doznao da je živ. Sve je naime posljedica nesporazuma između bolnice i Svenove sestre.


Umirovljenik iz Švedske iznenadio se kada je u lokalnim novinama ugledao vlastitu osmrtnicu, piše The Local. 

Vezani članci Sandra Čubelić, ravnateljica Opće bolnice Gospić Ova županija ima samo jednog infektologa, provjerili smo kako se snalaze s rastom zaraženih: "Teško je, ali nije nemoguće" Povećava se broj kapaciteta na COVID odjelu u Dubravi Dvorane i arene diljem zemlje pripremaju se za prijem pacijenata, KB Dubrava ima novi COVID odjel

Njegovo se ime među preminulima našlo zbog nesporazuma između njegove obitelji i bolnice.

81-godišnji Sven-Olof Svensson iz Jönköpinga na Badnjak prošle godine završio je u bolnici. Njegova starija sestra (90) je nakon telefonskog razgovora s liječnikom dobila dojam da je njezin brat umro. Napisala je osmrtnicu koja je na Silvestrovo ugledala svjetlo dana u lokalnim novinama.

Der Spiegel greškom objavio osmrtnicu Georgea Busha starijeg

Pomogao joj je prijatelj Lars Fältskog koji je uskoro došao do saznanja koje ga je šokiralo. Upravo on je 3. siječnja otišao do bolnice pokupiti prijateljeve osobne stvari, a onda doznao da je u krevetu i da ozdravlja.

Itekako živi Sven rekao je za lokalne novine kako je cijela situacija smiješna i razumije da je došlo do pogreške, pa čak i ovako kobne.

Na pitanje kako se osjećao kada je pročitao svoju osmrtnicu, rekao je da nije osjetio ništa posebno.

'Svi smo mi na istom putu. Prije ili kasnije svi će završiti u dijelu s osmrtnicama. Živio sam fantastično dug život. Imam 81 godinu i ne mogu se žaliti', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook