Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva izvukao živu glavu

Umalo ga izjeo parazit koji proždire meso

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Adam Spencer otputovao je s djevojkom u Južnu Ameriku, te je priliku iskoristio kako bi djevojku zaprosio. Ona je pristala, te su počeli maštati o sretnoj zajedničkoj budućnosti. No, njihovo putovanje iz snova uskoro je postalo noćna mora.

Samo nekoliko dana nakon što je zaprosio svoju djevojku Shalynn u starom gradu Machu Pichu, na Adamovu se licu pojavila neobična rana koja je, kako su dani odmicali, postajala sve veća. Liječnici su mu priopćili da je zaražen parazitom koji doslovce proždire meso na njegovu licu.

Pročitajte i ovo Krunoslav Capak Opasni bazeni? Traži se krivac: Strani turisti upozorili na zarazu u hrvatskim kampovima, oglasio se Capak Ilustracija Objavili epidemiolozi Englezi i Nijemci upozorili građane koji putuju u Hrvatsku: Turisti se zarazili parazitom

Adam je odmah po dijagnozi započeo terapiju antibioticima u nadi da će se crvena gnojna krasta povući, no njegovo je stanje unatoč antibioticima postajalo sve lošije, pa su mu liječnici prepisali kreme, masti i dobio je nekoliko injekcija.

Po povratku u SAD nastavio je terapiju. Umjesto planiranja vjenčanja sa Shalynn, Adam se iz dana u dan borio s bolešću koja je mogla biti kobna.

Terapija nije pomagala, te mu se rana proširila i na usta i grlo. 'Bilo je strašno. Jako sam se bojala za njega. Pomisao na to da umire, bila je prestrašna', rekla je Shalynn za Daily Mail.

Liječnici u zaraznoj bolnici u američkom gradu Carvallisu primijetili su da se parazit širi sve brže, te da se zapravo hrani stanicama Adamovog organizma koje bi se trebale boriti protiv njega.

'Bojao sam se da mi lice više nikada neće biti isto. Ništa nisam mogao učiniti , bio sam bespomoćan', rekao je Adam.

Konačno, nakon 21 dana terapije, parazit, kojeg je Adamu prenijela mušica na Amazoni, počeo se povlačiti, no Adam i dalje ima velik ožiljak na licu koji ga i dalje podsjeća na mukotrpne dane koje je proveo bojeći se za vlastiti život.

 

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene