Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijednost od 1,2 milijuna funti

Ukrali joj Stradivarija zbog sendviča

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Violinistici korejskog podrijetla Min-Jin Kym nepoznate osobe ukrale su Stradivarijevu violinu u lancu brze prehrane na jednoj od željezničkih postaja u Londonu.

Mlada žena, 32-godišnjakinja, ugledna violinistica koja nastupa s filharmonijskim orkestrima, primijetila je u šoku da instrument nije više pored nje nakon što je kupila sendvič u restoranu smještenom pored stanice Euston u Londonu.

Pročitajte i ovo Ilustracija mještani kod Magdeburga bijesni Traži se vozač koji svakog dana baci sendvič uz autocestu: "Nije rekao ženi pa sad mora živjeti s tim" Slika nije dostupna Violina Stradivari za 1.5 milijuna dolara

Violina koju je 1696. izradio Antonio Stradivari procjenjuje se na 1,2 milijuna funta (10,5 milijuna kuna). Violina ima brojna posebna obilježja, poput popravaka i dodatka posebnog podbratka.

Nagrada nalazniku 15.000 funti

Instrument takve vrijednosti jako je teško prodati na tržištu gdje bi ga se smjesta prepoznalo. Policija se nada da će se instrument uočiti ako ga ponude na tržištu antikviteta. Upozoren je ured za umjetnost i antikvitete Scotland Yarda.

Osiguravatelj je obećao nagradu od 15.000 funti osobi koja pronađe instrument. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene