Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Uginuli gušteri

Propao seksualni eksperiment u svemiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satelit s biokapsulom lansiran je 19. srpnja s ciljem proučavanja utjecaja svemirskih uvjeta na razmnožavanje.

Uginuli su svi gušteri koji su sudjelovali u svemirskom seksualnom eksperimentu na ruskom satelitu Foton-M4, izvijestila je Ruska akademija znanosti nakon što se letjelica vratila na Zemlju, prenosi RT.

Pročitajte i ovo Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar" Crveni trg, Moskva - 2 rat dronovima Rusija tvrdi da je oborila dva ukrajinska drona kod Moskve i Sankt Peterburga

'Nažalost, svih pet guštera je uginulo. Ne možemo reći u kojoj se fazi leta Fotona to dogodilo', rekao je izvor iz akademije za agenciju RIA Novosti. Iz Instituta za medicinsku biologiju rekli su za agenciju Itar-Tass da su reptili uginuli prije najmanje tjedan dana jer su im tijela već bila mumificirana.

VIDEO Prizor kao iz filmova: Ovo bi mnoge moglo osiromašiti!

Satelit s biokapsulom lansiran je 19. srpnja s ciljem proučavanja utjecaja svemirskih uvjeta na razmnožavanje guštera te strukturu i zdravlje njihovih jaja, a sletio je u ponedjeljak u regiji Orenburg. Osim guštera, jednog mužjaka i četiri ženke, u svemir su otputovale i voćne mušice, gljive i mikrobi. Mušice su se puno bolje provele od guštera - ne samo da su preživjele već su se i razmnožile. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene