Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle na klopu

Uđi u vodu ako smiješ: Uz obalu zatekli 10.000 morskih pasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Carcharhinus limbatus se načelno ne smatra opasnim po čovjeka, ali svejedno mu se loše naći na putu ako osjeti da ima konkurenta kada je hrana u pitanju.

Najmanje deset tisuća morskih pasa u ovom trenutku pliva duž floridske obale, a najviše ih je moguće vidjeti uz Palm Beach.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najniža razina u pet godina Morski psi: Manje napada, više smrtnih slučajeva Slika nije dostupna A bila je tako blizu Zbog opasnih struja morala odustati od plivanja od Kube do Amerike

Premda je riječ o vrsti Carcharhinus limbatus, koja se načelno ne smatra opasnom po čovjeka, mnogima nije baš svejedno jer takozvane blacktip psine znaju postati agresivne ukoliko osjete da imaju konkurenta kada je hrana u pitanju.

Na krivu je naletio: Morska psina gutala rođaka ispred očiju posjetitelja

Naime, ta vrsta morskih pasa ljude uglavnom radoznalo promatra sa sigurne udaljenosti, a podaci s kojima raspolažu stručnjaci govore da su do danas blacktip psine skrivile smrt tek jednog čovjeka.

"Nema mjesta panici. Riječ je o impresivnom, ali ne i neuobičajenom prizoru. Carcharhinus limbatus u ovo doba godine migrira prema toplijim vodama. Istina, te psine obično odlaze još južnije, ali očito su se sada zadovoljile uvjetima uz Palm Beach uz koji će ostati dok se ne nahrane ribom", objasnio je biolog i sveučilišni profesor Stephen Kajiura, koji će manji dio tih životinja pokušati označiti kako bi otkrio kamo će u nastavku putovanja. 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene