Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgleda da se u 2017. godini nastavlja loš trend kad je u pitanju Uber. Nakon tužbi za uznemiravanje zaposlenica, Googleove tužbe i otkrića oruđa za izbjegavanje policije, na red je došla Italija.


Sud u Rimu je donio presudu koja Uber klasificira kao "nepoštenu konkurenciju" za lokalne taksi službe te moraju ukinute svo svoje djelovanje.

Vezani članci Goran Aleksić Aleksić iz Udruge Franak: "Vidjet ćemo možemo li prijaviti Vladu za lažno svjedočenje" Slika nije dostupna Nepravomoćna presuda: Četvorica optuženih iz afere Pročistač proglašeni krivima

U presudi stoji da imaju deset dana da prestanu sa svim oblicima reklamiranja i usluga ili će u suprotnom plaćati 10600 dolara po svakom danu nakon predviđenog perioda.

Uberovi odvjetnici tvrde da će uložiti žalbu na presudu jer je bazirana na starom zakonu. Kažu da Vlada nema više vremena za odgađanje odluke, već mora donijeti odluku o tome želi li napredak ili ostati usidrena u povijesti te uskratiti Italiji pogodnosti novih tehnologija i napretka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju