Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izgleda da se u 2017. godini nastavlja loš trend kad je u pitanju Uber. Nakon tužbi za uznemiravanje zaposlenica, Googleove tužbe i otkrića oruđa za izbjegavanje policije, na red je došla Italija.


Sud u Rimu je donio presudu koja Uber klasificira kao "nepoštenu konkurenciju" za lokalne taksi službe te moraju ukinute svo svoje djelovanje.

Vezani članci Zastava Hrvatske i Europske Unije (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Hrvatska dobila tri službene opomene zbog povrede europskog prava Talijanski parlament (Foto: AFP) - 1 Velika promjena za političku scenu Italije: Parlament izglasao smanjenje broja zastupnika

U presudi stoji da imaju deset dana da prestanu sa svim oblicima reklamiranja i usluga ili će u suprotnom plaćati 10600 dolara po svakom danu nakon predviđenog perioda.

Uberovi odvjetnici tvrde da će uložiti žalbu na presudu jer je bazirana na starom zakonu. Kažu da Vlada nema više vremena za odgađanje odluke, već mora donijeti odluku o tome želi li napredak ili ostati usidrena u povijesti te uskratiti Italiji pogodnosti novih tehnologija i napretka.