Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko povijesno otkriće

Otkriven misteriozni grad pod zemljom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Turskoj je otkriveno jedno od najvrijednijih povijesnih nalazišta.

U turskoj Kapadokiji otkriven je podzemni grad star 5000 godina! Kapadokija, koja se nalazi u regiji Antalija, inače je područje poznato po arheološkim nalazištima.

No, ogroman grad, koji se nalazi u podnožju brda u blizini grada Kayseri, nadmašio je sva ostala do sada otkrivena arheološka blaga u Turskoj.

Hasan Ünver, gradonačelnik, kazao je kako su ostali podzemni gradovi 'nula' u odnosu na veličinu najnovije otkrivenog. Grad je otkriven tijekom građevinskih radova i pripremi izgradnje stambenog naselja.

Pročitajte i ovo Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi Spašavanje žrtava potresa u Turskoj Poginulo više od 50.000 osoba Turska se prisjeća najveće katastrofe modernog doba: "Nemam više obitelji, nemam vrata na koja bih mogao pokucati"

SKRIVENO U DUBINI Senzacionalno otkriće kod Zadra!

'Nitko nije znao za taj grad. Pod zemljom se nalazi sedam kilometara tunela', izjavio je Mehmet Ergün Turan, voditelj Agencije za gradnju za turske medije a prenosi Independent.

Agencija je do sada potrošila 250 milijuna kuna na razvoj projekta, no kaže kako im nije žao jer su došli do povijesnog otkrića. U podzemnom gradu do sada su otkrivena 44 objekata.

Cijeli kompleks sada je pod zaštitom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene