Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Turskoj je otkriveno jedno od najvrijednijih povijesnih nalazišta.


U turskoj Kapadokiji otkriven je podzemni grad star 5000 godina! Kapadokija, koja se nalazi u regiji Antalija, inače je područje poznato po arheološkim nalazištima.

No, ogroman grad, koji se nalazi u podnožju brda u blizini grada Kayseri, nadmašio je sva ostala do sada otkrivena arheološka blaga u Turskoj.

Hasan Ünver, gradonačelnik, kazao je kako su ostali podzemni gradovi 'nula' u odnosu na veličinu najnovije otkrivenog. Grad je otkriven tijekom građevinskih radova i pripremi izgradnje stambenog naselja.

Vezani članci Turski brod Oruc Reis Smiruju se napetosti: Turska povukla brod zbog kojeg je Grčka prijetila ratom Recep Tayyip Erdogan Turska Grčkoj prijeti ratom: "Oni ne smiju proširiti svoje teritorijalne vode"

SKRIVENO U DUBINI Senzacionalno otkriće kod Zadra!

'Nitko nije znao za taj grad. Pod zemljom se nalazi sedam kilometara tunela', izjavio je Mehmet Ergün Turan, voditelj Agencije za gradnju za turske medije a prenosi Independent.

Agencija je do sada potrošila 250 milijuna kuna na razvoj projekta, no kaže kako im nije žao jer su došli do povijesnog otkrića. U podzemnom gradu do sada su otkrivena 44 objekata.

Cijeli kompleks sada je pod zaštitom.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook