Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski su aktivisti pokušali šokantnim performansom upozoriti javnost na okrutnosti nad životninjama u kozmetičkoj industriji.


Svezali su joj konop oko vrata i vukli ju uokolo, znala da je vrijeme hranjenja, a u očima joj se vidio strah i zaprepaštenje.

Vezani članci Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabornice Njihove performanse više nećemo gledati: Sa Saborom se pozdravljaju Pernar, Maras, Culej, Lovrinović... Dario Juričan zavezao se lisicama ispred središnjice HDZ-a Dario Juričan zavezao se lisicama ispred središnjice HDZ-a: "Ovo je ljubavna veza Bandića i HDZ-a"

Usta su joj na silu otvorili metalnim kukama i povukli ju za kosu. Tada su ju počeli hraniti. Jacqueline se cijelo vrijeme pokušavala osloboditi, ali sve je bilo uzalud.

Sljedećih deset sati, ovoj su atraktivnoj 24-godišnjoj umjetnici mazali lice različitim abrazivnim sredstvima, davali joj injekcije,  te su joj obrijali dio glave i to sve pred očima prolaznika na jednoj od najprometnijih ulica Velike Britanije.

U isto vrijeme na nekom drugom mjestu, možda u laboratoriju koji testira kozmetiku, bespomoćna je životinja bila podvrgnuta jednako brutalnom, ako ne i brutalnijem testiranju.

Razlika je u tome što je Jacqueline nakon ovog performansa bila slobodna otići kući, a životinje na kojima se provode testiranja nakon što ispune svoju zadaću bivaju ubijene.

Jacqueline se dobrovoljno javila za glavnu ulogu u ovom performansu kako bi skrenula pažnju javnosti na okrutnosti kroz koje prolaze nedužne životinje na kojima se provode testiranja u kozmetičkoj industriji.

Cijeli perfomans odvijao se u izlogu trgovine kozmetičkim proizvodima koja se bori protiv okrutnosti nad životinjama u njihovoj branši.

Na tisuće prolaznka, kupaca i turista šokirano su gledali kako joj muškarac u bijeloj kuti i s maskom na licu pokušava dati injekciju pri čemu se ona toliko odupirala da joj je ruka prokrvarila.

Šokantan je bio i trenutak u kojem joj je muškarac u kuti ošišao dio kose, što je redovita praksa u laboratorijima kada je na neki dio tijela potrebno staviti elektrode, piše Daily Mail.

'Nadam se da ću podići svijest kod ljudi kako bi konačno počeli razmišljati o tome što kupuju i što sve podrazumijeva proizvodnja određenih dobara', rekla je Jacqueline.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.