Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Performans prijatelja životinja

U izlogu trgovine ju obrijali na ćelavo, razvukli usta kukama i prisilno hranili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski su aktivisti pokušali šokantnim performansom upozoriti javnost na okrutnosti nad životninjama u kozmetičkoj industriji.

Svezali su joj konop oko vrata i vukli ju uokolo, znala da je vrijeme hranjenja, a u očima joj se vidio strah i zaprepaštenje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijatelji životinja Udruga protiv štraparenja: "To je zlostavljanje konja i ilegalna zarada državi pod nosom" Higor Fiuza i njegov ljubimac Suluda ideja VIDEO Opako kažnjen nakon što ju je doveo na plažu: Razotkrio ga je video, a on tvrdi da je ona uživala, i to ne samo jednom

Usta su joj na silu otvorili metalnim kukama i povukli ju za kosu. Tada su ju počeli hraniti. Jacqueline se cijelo vrijeme pokušavala osloboditi, ali sve je bilo uzalud.

Sljedećih deset sati, ovoj su atraktivnoj 24-godišnjoj umjetnici mazali lice različitim abrazivnim sredstvima, davali joj injekcije,  te su joj obrijali dio glave i to sve pred očima prolaznika na jednoj od najprometnijih ulica Velike Britanije.

U isto vrijeme na nekom drugom mjestu, možda u laboratoriju koji testira kozmetiku, bespomoćna je životinja bila podvrgnuta jednako brutalnom, ako ne i brutalnijem testiranju.

Razlika je u tome što je Jacqueline nakon ovog performansa bila slobodna otići kući, a životinje na kojima se provode testiranja nakon što ispune svoju zadaću bivaju ubijene.

Jacqueline se dobrovoljno javila za glavnu ulogu u ovom performansu kako bi skrenula pažnju javnosti na okrutnosti kroz koje prolaze nedužne životinje na kojima se provode testiranja u kozmetičkoj industriji.

Cijeli perfomans odvijao se u izlogu trgovine kozmetičkim proizvodima koja se bori protiv okrutnosti nad životinjama u njihovoj branši.

Na tisuće prolaznka, kupaca i turista šokirano su gledali kako joj muškarac u bijeloj kuti i s maskom na licu pokušava dati injekciju pri čemu se ona toliko odupirala da joj je ruka prokrvarila.

Šokantan je bio i trenutak u kojem joj je muškarac u kuti ošišao dio kose, što je redovita praksa u laboratorijima kada je na neki dio tijela potrebno staviti elektrode, piše Daily Mail.

'Nadam se da ću podići svijest kod ljudi kako bi konačno počeli razmišljati o tome što kupuju i što sve podrazumijeva proizvodnja određenih dobara', rekla je Jacqueline.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene