Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Engleske Crkve stigla je cinična poruka kako knjiga i 'tvrdnje u njoj imaju više veze sa Dan Brownom, autorom Da Vincijevog koda nego sa Ivanom, Markom i Lukom'.


Isus je bio oženjen svojom 'srodnom dušom', Marijom Magdalenom, i imali su dvoje djece, tvrdi se u novoj knjizi 'Izgubljeno evanđelje'.

U knjizi se također navodi detalje o uroti protiv Isusa i pokušaju ubojstva Marije Magdalene i njihove djece, i to 13 godina prije nego što je razapet.

Profesor religije Barrie Wilson i povjesničar Simcha Jacobovici ove tvrdnje temelje na rukopisu koji datira od prije 1450 godina, a koji su otkrili u Britanskoj knjižnici, piše Daily Mail.
Nakon što su mjesecima pokušavali prevesti tekst, došli su do zaključka da Djevica Marija nije bila Isusova majka već – supruga. Uskoro će objaviti i imena njihove djece.

U knjizi se također detaljiziraju Isusove navodne veze sa političarima Rimskog Carstva kao što su bili car Tiberije i njegov najbolji prijatelj, vojnik Sejan.

No, iz Engleske Crkve stigla je cinična poruka kako knjiga i 'tvrdnje u njoj imaju više veze sa Dan Brownom, autorom Da Vincijevog koda nego sa Ivanom, Markom i Lukom'.

Tvrdi da mu se na drvetu ukazao Isus Krist

Rukopis koji su preveli nalazi se Britanskoj knjižnici oko 170 godina pa se postavlja pitanje zašto ga do sada nitko još nije preveo. Pisan je na dijalektu aramejskog jezika koji se pojavio u prvom stoljeću.

Marija Magdalena je inače glavni lik u dvije gotovo najvažnije priče iz života Isusa Krista – razapinjanje i uskrsnuće. No, ona je od strane Crkve portretirana kao prostitutka pa je i idealan pokajnik jer je Isusu ljubila stopala.

Da su Isus i Magdalena bili u braku pisao je još 1953. i Nikos Kazantzakis u knjizi 'Posljednje Kristovo iskušenje'.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook