Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznos sa 36 nula

Najveća tužba u povijesti: Traži čak 2 kvintilijarde dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što se radi o najvećem do sada zabilježenom iznosu potraživanja u jednoj tužbi, također se radi o više novca nego što je ikada postojalo na Zemlji.

62-godišnjak iz New Yorka Anton Purisima svoju je tužbu započeo ugrizom psa, da bi je završio na aerodromskom kafiću, a od svih bavedenih u tužbi kao odštetu traži čak 2 kvintilijarde dolara, iznos sa 36 nula.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Getty) ON SVE PORIČE Ginekolog zlostavljao stotine žena, Sveučilište mora platiti oko 250 milijuna dolara: "Srce mi se slama za sve koje nisu bile pošteđene" Slika nije dostupna NBA: Knicksi izgubili tužbu za seksualno uznemiravanje - odšteta 11,6 milijuna dolara

Drevni kostur konačno ponudio odgovore na stara pitanja!

Rukom pisanu tužbu koja predstavlja svjetski rekord u potraživanju naknade štete, dostavio je saveznom sudu u Manhattanu, a popis tuženika je poveći. Purisima tuži kafić Au Bon Pain, dvije bolnice, prodavaonicu Kmart, hitnu službu, javni prijevoz New Yorka, zračnu luku LaGuardia, grad New York i osobu Amy Caggiulu.

Na čak 22 stranice tužbe, Purisima tuži za ozljedu, kršenje ljudskih prava, diskriminaciju na temelju nacionalnosti, maltretiranje, prevaru, namjerno nanošenje duševne boli, urotu s namjerom prevare i pokušaj ubojstva.

U tužbi se navode pretrpljene ozljede koju mi je zadao pas ugrizavši ga prilikom vožnje u gradskom autobusu, a zatim i kineski par koji ga je bez njegovog pristanka fotografirao kada je ležao u bolnici, također spominje aerodromski kafić koji mu već godinama previše naplaćuje kavu.

Osim što se radi o najvećem do sada zabilježenom iznosu potraživanja u jednoj tužbi, također se radi o više novca nego što je ikada postojalo na Zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene