Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može se 'riješiti' djece

'Trebalo bi kazniti one koji NISU u braku do 30 godine!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'To što netko napuni 30 godina i još nije u braku – to bi trebalo biti nezakonito! To bi trebalo kazniti!', rekao je jedan stariji muškarac upitan kako komentira zakonsku obvezu posjećivanja roditelja u Kini.

Tijekom ankete provedene na ulicama kineskih gradova, jedan je stariji muškarac, razočaran time što djeca sve teže i kasnije napuštaju roditeljske domove odgovorio kako bi se kažnjavati trebalo osobe koje nisu stupile u brak do 30 godine, objavio je Chinasmack.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

>> Novi biznis u Kini: Unajmljuju ljude koji umjesto njih posjećuju roditelje!

'Zašto bi bilo nelegalno to što me dijete ne posjećuje često? To što su stariji od 30 godna a nisu još vjenčani, e to bi trebalo biti ilegalno. To bi trebalo biti kažnjivo', rekao je neimenovani građanin.

Podsjetimo, u Kini su početkom srpnja na snagu stupile izmjene i dopune zakona iz 1996. godine, o zaštiti prava i interesa starijih osoba koje pripisuju djeci obvezu brige o emocionalnom stanju roditelja.

Zakon ne propisuje kazne ali daje preporuke, a prakticira se ovisno o regiji i mjestu. Tako je tijekom prvih dana primjene, sud u gradu Wuxi Jiangsu presudio da jedan mladi par mora jednom u dva mjeseca posjetiti ostarjelu majku odnosno punicu, koja je kćer i zeta tužila za zanemarivanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene