Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iznimno je pouzdan'

Pogledajte ovu zbirku automobila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekada je bio simbol socijalizma, a danas ga traže kolekcionari. Na ulicama se rijetko može vidjeti legendarni automobil Trabant koji slavi 55. rođendan.

Nekada su bili ponos istočnonjemačke industrije. Jeftino su se kupovali i održavali i popravljali. Legendarni Trabant slavi 55. rođendan. Prema njemu današnji su automobili luksuzni, ali ima onih kojima ništa nije draže od njihovog, kako mu tepaju, Trabija.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović oglasio se Zekanović Zekanović o propucavanju Turudićeva automobila: "Svi znamo tko je kriv" Ogrebali mu auto i ukrali tablice "treba te biti sram" VIDEO Amerikanac koji je zavolio Balkan u Zagrebu doživio šok: "Vjerovao sam da je Hrvatska bolja od toga"

'Imam 46 trabanata i jedan mali za djecu. Skupljamo ih 20 godina, to je obiteljska strast. Moj je djed imao jednog i tako je počela naša ljubav prema tom automobilu', rekao je Ivailo Antonov, kolekcionar Trabanta.

>> Trabant vozio 235 kilometara na sat

'Iznimno je pouzdan, nikad me nije iznevjerio. Čak su i vozači ralica bili oduševljeni kako se moj Trabant dobro nosi sa snijegom', rekao je Georgi Baltadzhiev, vlasnik trabanta. Kolekcionari u svom voznom parku sve više žele i ovaj automobil. 'Ne može svatko voziti Trabant. Moraš mu osjetiti dušu da bi ga vozio', kaže Pepa Tsaneva, vlasnik trabanta. Šale o Trabantu bile su nekada svakodnevica istočne Europe.

'Trabant je najduži automobil, 22 metra kad se računa i trag dima. U Trabant ulaziš uz pomoć žlice za cipele, a izlaziš uz pomoć odvijača. Ima toliko šala o Trabantu', ispričao je Antonov. Magazin Tajm prije nekoliko godina Trabant je uvrstio među 50 najgorih automobila ikada. Tu ocjenu ne dijele ponosni vlasnici ovog dinosaura među automobilima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene