Sve je krenulo prije nekoliko mjeseci sa zagrebačke Trešnjevke.


O njima ne znamo puno, samo ono što su o sebi objavili na svojoj Facebook stranici: 'Priključi se ovoj akciji, pošalji nam fotku svoje zanemarene pumpe i naš tim dolazi u intervenciju. Oslikavamo pumpe, dajući im novi život, gdje prestaju biti hrpa suhog starog željeza i postaju dekorativni gradski sadržaj, dok grad postaje njihov muzej. Ovo je urbana umjetnička inicijativa, i pozdravljamo sve vas koji želite doprinijeti njenom širenju'!

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: ''Raspustili smo Nadzorni odbor ZET-a i imenovali novi, do kraja tjedna ide javni natječaj za novog direktora'' Zgrade u Zagrebu nakon potresa Nakon popisa stanovništva Zagrepčanima slijedi - još jedan popis: U planu je još od 2014., no potresi su ga konačno ubrzali

Inicijativa je oduševila mnoge građane Zagreba i mnogi su se uključili u akciju, a posebno su njima oduševljena djeca. Radi se o starim, često zapuštenim pumpama koje starije generacije zagrepčana zovu 'Železni Franceki'.

Ako i vi imate primjere sličnih, kreativnih intervencija u svom gradu, pošaljete nam ih s kratkim opisom na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.