Sve je krenulo prije nekoliko mjeseci sa zagrebačke Trešnjevke.


O njima ne znamo puno, samo ono što su o sebi objavili na svojoj Facebook stranici: 'Priključi se ovoj akciji, pošalji nam fotku svoje zanemarene pumpe i naš tim dolazi u intervenciju. Oslikavamo pumpe, dajući im novi život, gdje prestaju biti hrpa suhog starog željeza i postaju dekorativni gradski sadržaj, dok grad postaje njihov muzej. Ovo je urbana umjetnička inicijativa, i pozdravljamo sve vas koji želite doprinijeti njenom širenju'!

Vezani članci Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena'' Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti

Inicijativa je oduševila mnoge građane Zagreba i mnogi su se uključili u akciju, a posebno su njima oduševljena djeca. Radi se o starim, često zapuštenim pumpama koje starije generacije zagrepčana zovu 'Železni Franceki'.

Ako i vi imate primjere sličnih, kreativnih intervencija u svom gradu, pošaljete nam ih s kratkim opisom na moj.report@novatv.hr.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.