Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Metcima bye-bye

Talijani napravili pancirku iz 22. stoljeća!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska tvrtka napravila je prvi pancirni oklop za čovjeka, koji je u stanju zaustaviti sva konvencionalna streljiva. Da bi to demonstrirali, stali su pred revolvere, pištolje, puške i automatske puške, a nakon rešetanja odšetali kao da se ništa nije dogodilo.

Tehničke specifikacije oklopa nisu poznate, no na video snimkama nedvojbeno se može vidjeti koliko je učinkovit. Dok kod običnih pancirki ostaju modrice od udara streljiva, ovaj novi oklop zaustavlja metak i ono malo sile koja se prenese na tijelo nositelja oklopa, jednako je kao da vas netko lagano gurne. Modrica nema.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Prometna nesreća u Italiji - 3 strava u italiji FOTO Ferrari se brzinom od 200km/h zabio u zaštitnu ogradu i prepolovio: Od siline udarca preminuli poznati DJ i suputnica

Taj oklop zaustavit će streljivo iz oružja poput 357 Magnuma, Magnuma 44, Kalašnjikova, Winchester 308-ice, Remingtona 223, Dragunova i drugih.

>> Testiran metak s procesorom koji može mijenjati putanju u letu

Ono što se zna o oklopu, jest da ima iznimno visoku sposobnost upijanja kinetičke energije, da zaustavlja streljivo i 'upija' ga bez odbijanja i komadanja na krhotine, da je popravljiv, netoksičan te da se u potpunosti može reciklirati.

Oklop će izdržati i temperature od +65 stupnjeva do -33 stupnja Celzija te pritom i dalje biti jednako učinkovit. materijali od kojih je rađen su izdržljivi i nekorozivni su tako da ne propadaju tijekom dužih perioda nekorištenja.

Ono najvažnije jest da je to prvi takav oklop, koji je testiran uživo na ljudima s apsolutnim uspjehom. naime, nakon svega viđenog, ne može se oteti dojmu kao da zapravo Talijani pucaju 'ćorke' u oklop, no to nije tako, pogotovo kad pokažu ploču. Pogledajte.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene