Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tako to izgleda kada se slavi život umjesto da se oplakuje smrt.


Društvo iz irskog gradića Killorglina moralo se prije nekoliko dana nažalost prerano oprostiti od voljenoga prijatelja Gera Foleyja.

Vezani članci Pavle Kalinić Pavle Kalinić otkrio koga bi volio vidjeti na čelu Zagreba nakon izbora, državni vrh pozvao na komemoraciju Bandiću Oproštaj od Đorđa Balaševića u pulskoj Areni - 1 Za ovaj je grad legendarni Đole bio posebno vezan, a večeras će mu iza drevnih zidina odati posljednju počast

Foley je umro u 45. godini od posljedica cistične fibroze, nasljedne bolesti egzokrinih žlijezda koja pogađa ponajprije probavni i dišni sustav.

Oproštaj je, naravno, bio prepun emocija, ali i dosta neobičan za dobar dio ostatka svijeta. Naime, pjevalo se i skakalo kao na rock koncertu, slavio se Foleyjev život umjesto da se oplakivala njegova smrt.

Izgubio je dar govora od silne sreće kada je čuo da postaje djed

Pjesma Mr. Brightside grupe The Killers, naravno, nije izabrana slučajno, jer upravo je ona najbolje opisivala karakter Foleyja (naslov pjesme sugerira da je Foley bio vedra i optimistačna osoba koja je uvijek i u svemu pronalazila ljepšu stranu).

Tako je pojasnio i Brian O'Sullivan, čovjek kojeg ćete na snimci vidjeti kako stoji na šanku, vodi 'zbor,' skida se i naposljetku baca među ljude.

Ne znamo kakav će video ostaviti dojam na vas, ali kroz nas su nekoliko puta prošli trnci. 

Ger Farmer Foley from Tim Clifford on Vimeo.