Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gabrielle Chanel, poznatija kao Coco Chanel, odavala je tajne podatke nacistima uz pomoć kojih je pokušavala vratiti svoj posao s parfemima.


Francuski dokumentarac 'L'Homre d'un Doute' (Sjena sumnje) javnosi je pokazao arhivske dokumente francuskog Ministarstva obrane koji dokazuju da je Coco Chanel odavala tajne nacističkom režimu.

Vezani članci Skeniranje je pokazalo U-podmornicu na morskom dnu u blizini Skagena u Danskoj (Ilustracija: seawarmuseum.dk) Blizu Danske pronađena Hitlerova podmornica koja je krijumčarila naciste i njihovo blago u Južnu Ameriku Tirpitz (Foto: Arhiva/AFP) Posljedice skrivanja najvećeg broda Hitlerove mornarice vidljive i danas u Norveškoj

Ova vijest nije ništa novo, budući da se već neko vrijeme zna o špijunskom životu Coco Chanel, no zanimljivo je kako je ovaj dokumentarac prikazan na francuskoj nacionalnoj televiziji gdje je ova tema strogi tabu, piše Times.

Coco Chanel špijunirala za naciste?

Coco je 1924. godine svoj posao s parfemima prodala židovskoj tvrtki te ga je uz pomoć nacista namjeravala vratiti. Ujedno je bila i u ljubavnoj vezi s visoko pozicioniranim pripadnikom njemačkog Abwehra.

Film je dobio dobre kritike zahvaljujući realnom prikazu života pod nacističkom okupacijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook