Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anglikanska svećenica ispričala se roditeljima zbog toga što je ovog tjedna u crkvi djeci kazala da Djed Božićnjak ne postoji.


Svećenica Margaret McPhee upitala je tijekom zbornog pjevanja djecu u crkvi sv. Marije u Stalhamu na jugoistoku Engleske koji je pravi smisao Božića. Nakon što je jedno od djece odgovorilo "Djed Božićnjak" ona je odgovorila da se radi o izmišljenom liku i da on ne postoji.

Vezani članci Injekcija i cijepljenje, ilustracija (Foto: Getty Images) Cijepiti se ili ne biti: I William Shakespeare cijepljen protiv korone, uslijedila lavina duhovitih komentara Početak drugog lockdowna u Londonu Engleska bilježi sjajne rezultate nakon uvođenja drugog lockdowna: ''Zahvaljujući ljudima virus je pod kontrolom''

"Onog trenutka kad sam to izgovorila znala sam da sam počinila krupnu pogrešku", kazala je svećenica za Norfolk Eastern Daily Press. "Doista žalim zbog toga i zbog nemira koje je to izazvalo kod onih koji su bili tamo i kod onih koji su to kasnije čuli."

Nakon incidenta ljutiti roditelji na Facebook stranici škole Stalham izrazili su razočaranje.

"Žao mi je što moje dijete više neće ići u tu crkvu, sigurno joj se ne bi svidjelo da joj kažemo da nema Boga", kazali su Colin i Clare Jefkins. Donna Bowles prigovorila je da je McPhee "upropastila nešto od čarolije Božića".

Škola je objavila priopćenje o njezinoj isprici napominjući da "nema kontrolu nad onim što svećenica govori ili će govoriti uz budućnosti." No dodaje se kako ih je svećenica "uvjerila da tako nešto neće ponovno izgovoriti". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook