Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Jedan od 100

Supermen iz 1938. prodan za milijun dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrlo rijetko prvo izdanje stripa Superman u dobrom stanju prodano je u ponedjeljak za milijun dolara na javnoj dražbi na internetskim stranicama ComicConnect.com.

Vlasnici stranica su rekli da je strip prvi put objavljen u lipnju 1938. a u njemu se superjunak u borbi protiv kriminala predstavlja obožavateljima opisujući kako je rođen na drugom planetu i kako je došao na Zemlju. U tom se broju uvodi i Lois Lane, posebno draga Supermanovom alter egu Clarku Kentu. Stephen Fischler osnivač ComicConnecta je rekao da je taj primjerak jedan od samo 100 još postojećih te da su još samo dva ili tri u sličnom izvornom i očuvanom stanju.

Pročitajte i ovo Anamarija Lončar Tema nostalgija U četiri grada održava se strip maraton: "Ostajem tu cijelu noć - malo ću spavati, malo odmoriti, malo crtati..." Gabriel Borić - 3 Snimka postala viralna VIDEO Čileanski predsjednik hrvatskih korijena držao je važan govor, ali pažnju građana oteo je mali - Superman

'Moglo bi proteći još 10 ili 20 godina prije no što se neki primjerak poput ovoga ponudi' za kupnju, rekao je Fischler. Fischler je rekao da je taj primjerak bio posljednji na tržištu prije 15 godina kada je postigao cijenu od 150.000 dolara. Sadašnji kupac je ostao anoniman. 1938. godine taj je strip kupljen za deset centi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene