Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrlo rijetko prvo izdanje stripa Superman u dobrom stanju prodano je u ponedjeljak za milijun dolara na javnoj dražbi na internetskim stranicama ComicConnect.com.


Vlasnici stranica su rekli da je strip prvi put objavljen u lipnju 1938. a u njemu se superjunak u borbi protiv kriminala predstavlja obožavateljima opisujući kako je rođen na drugom planetu i kako je došao na Zemlju. U tom se broju uvodi i Lois Lane, posebno draga Supermanovom alter egu Clarku Kentu. Stephen Fischler osnivač ComicConnecta je rekao da je taj primjerak jedan od samo 100 još postojećih te da su još samo dva ili tri u sličnom izvornom i očuvanom stanju.

Vezani članci Margot Kidder (Foto: Profimedia) - 3 Preminula zvijezda originalnog "Supermana": Ni najteže životne nedaće nisu je slomile... Dmitro Haladzi bez problema na leđimka može ponijeti konja, u ovom slučaju teškog 450 kilograma (FOTO: YouTube/Screenshot) Mislili ste da Superman ne postoji? Upoznajte Dmitra, pa idemo o tome razgovarati ponovo

'Moglo bi proteći još 10 ili 20 godina prije no što se neki primjerak poput ovoga ponudi' za kupnju, rekao je Fischler. Fischler je rekao da je taj primjerak bio posljednji na tržištu prije 15 godina kada je postigao cijenu od 150.000 dolara. Sadašnji kupac je ostao anoniman. 1938. godine taj je strip kupljen za deset centi. (Hina)