Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema nostalgija

U četiri grada održava se strip maraton: "Ostajem tu cijelu noć - malo ću spavati, malo odmoriti, malo crtati..."

Anamarija Lončar
Anamarija Lončar Foto: DNEVNIK.hr
U četiri hrvatska grada tijekom subote i nedjelje traje 24-satno crtanje stripa. Koja je tema ovogodišnjeg strip maratona, provjerila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić.

Tijekom subote i nedjelje u četiri grada u Hrvatskoj traje 24-satno crtanje stripa. Ove godine tema je nostalgija.

U Rijeci 16 ljubitelja stripa crta cijeli dan. Od subote u podne pa do nedjelje točno u podne. Cilj je u 24 sata nacrtati 24 stranice stripa. Organizatorica riječkog crtanja Ana Marija Lončar kaže kako je ideja o strip maratonu nastala odavno.

"To je vježba kreativnosti i snalaženja u ograničenom vremenu. Taj koncept se prošio na četiri hrvatska i jedan slovenski grad uz mogućnost sudjelovanja online", rekla je Lončar.

Navodi da je zadovoljna odazivom. "Odazvalo se ljudi koliko se i prijavilo, neki su došli iz drugih krajeva Hrvatske što me ugodno iznenadilo. Tko će koliko stići - to je individualna stvar. Neki su došli s idejom da dovrše svih 24 tabli, neki će ih napraviti par", rekla je Lončar.

Jedna od crtačica, Jelena Martinović kaže kako crtanje napreduje sasvim dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DIZAJN ZA PAMĆENJE Ovo bi mogla postati najpoželjnija putovnica. Doznajte zašto krivotvoritelje čeka težak posao

"Ima dosta vremena, tek sam na drugoj tabli od 24, ali ima vremena. Ostajem ovdje cijelu noć, malo ću spavati, malo odmoriti, malo crtati...", kaže Martinović i dodaje da je inspiraciju nije bilo teško naći.

"U životu se nakupi iskustva. Konačno da to mogu izbaciti van. Crtam s bojicama, pastelama, uljanim bojama, olovkama, rapidografima, svime što sam našla u svojoj maloj kutijici", navodi.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene